Cinci cazuri de CoVID-19 confirmate în Tărlungeni şi aproximativ 100 de persoane în autoizolare. Primarul spune că nu este un focar

Primarul localității Tărlungeni, Severius Beșchea, infirmă că în localitatea sa ar exista un focar de CoVID-19, spunând că în prezent sunt în comună doar cinci persoane confirmate cu infecţia.. Primarul spune însă că situația poate degenera, într-adevăr, având în vedere că există comunităţi sărace, unde este foarte greu să faci prevenţie sau să impui anumite reguli.  

Cei cinci confirmaţi cu CoVID-19 sunt localnici întorşi de curând din Anglia, spune primarul. Acolo, ei ar fi locuit cu toţii la o gazdă, de unde ar fi luat virusul. 

„Situația este acum sub control și nu cred că este un focar de infecție”, susţine primarul.

Totuşi, în Tărlungeni, alte aproximativ o sută de persoane se află în autoizolare, în prezent. O problemă cu care s-ar putea confrunta în continuarea comunitatea ţine de oamenii din comună care până acum lucrau ca zilieri. Pe aceştia, restricţiile de circulaţie îi va ţine la domiciliu, în imposibilitatea de a-şi câştiga traiul de zi cu zi.  O soluţie pe care primarul o propune pentru aceştia, în contextul în care nu se pune problema ca ei să aibă parte de vreo procedură de tipul şomajului tehnic, este aceea ce a face pachete cu alimente şi produse de igienă pe care să le pună la dispoziţie.

„Unii oameni munceau ca zilieri, dar acum nu o mai pot face. Practic, este nevoie de măsuri în cazul acestor persoane, care sunt acum obligate să stea în case”, declarat Severius Beşchea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.