CJ Brașov a alocat 5,866 milioane lei pentru construcția modulară a unei secții ATI în curtea Spitalului Județean. Termenul de finalizare e în două luni

(imagine cu rol ilustrativ)

Consiliul Judeţean Braşov va investi 5,866 milioane lei fără TVA în amenajarea spitalului modular din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde vor fi trataţi, cu servicii tip ATI, pacienţii infectaţi cu CoVID-19. Din această sumă, 5,75 milioane lei fără TVA este valoarea lucrărilor propriu-zise, iar 1,702 miloane lei costă containerele, inclusiv transportul lor. Restul sumei este reprezentat de costurile pentru Instalații gaze și fluide medicale, instalații sanitare și alte dotări.

Consiliul Judeţean Braşov a primit cu titlu gratuit din partea Fundaţiei HERA şi Asociaţia „Dăruieşte Viaţa”, proiectul de amenajare a spitalului modular 27 paturi dispuse în 4 saloane și 3 rezerve de tip izolator. Circuitele au fost gândite în aşa fel încât să nu se intersecteteze fluxurile de pacienţi şi materiale. Astfel, Clădirea, formată din containere va avea accese separate pentru personalul medical, pentru pacienţi, pentru evacuarea materialelor folosite şi contaminate. Conform documentaţiei, va exista un acces direct din exterior la containerul de neutralizare deșeuri și unul din exterior la containerul morgă.

De asemenea, pe lângă spațiul medical, se va realiza și o platformă tehnică şi un spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale, precum și o stație de epurare. Ca funcțiuni suport, în secție se vor amenaja un laborator de analize medicale și  un spațiu de sterilizare. Conform documentaţiei care a însoţit proiectul de hotărâre, durata de execuție a structurii modulare din curtea Spitalului Judeţean va fi de două luni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.