Decesul nr. 1 de la Brașov al unei persoane infectate cu COVID-19, confirmat oficial, dar unele detalii au rămas „în aer”

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat primul deces din Brașov al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani, care a fost internat la Spitalul Clinic Județean Brașov în data de 30 martie pentru alte afecțiuni.  În  7 martie el a fost mutat la Secția ATI, iar conform informațiilor oficiale, pacientul și-a pierdut viața în 8 aprilie, dată la care a și fost confirmată infecția cu noul coronavirus. Potrivit aceleiași surse, bărbatul suferea de diabet zaharat tip II, obezitate, insuficiență mitrală. 

Până acum reprezentanții spitalului nu au precizat dacă pacientul a fost internat în „sectorul COVID-19”,  sau în altă zonă. De asemenea, având în vedere că, potrivit unor informații, bătrânul a fost și operat, încă nu se știe dacă intervenția s-a realizat sala destinată pacienților cu noul coronavirus, sau într-o zonă non-COVID, în condițiile în care testul a fost făcut după intervenția chirurgicală.
Pe de altă reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov au demarat ancheta epidemiologică în acest caz. Cadrele medicale care au avut contact direct cu pacientul vor intra în autoizolare la domiciliu și, conform procedurilor, vor fi testate pentru COVID-19.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.