În plină criză a coronavirusului, proprietarul clădirii în care funcționează Spitalul de Psihiatrie de pe str. Mihai Eminescu dublează chiria

Proprietarul clădirii în care funcționează pavilionul de psihiatrie de pe strada Mihai Eminescu al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a decis să dubleze chiria. Actualul act adițional la contractul de închiriere expiră în data de 30 aprilie, iar chiria este de 10.000 lei pe lună. În 9 aprilie,  proprietarul, Oana Mesaros (fosta soţie a omului de afaceri Dan Tartagă), a transmis conducerii spitalului o adresă prin care a anunțat că este de acord cu prelungirea contractului, chiria stabilită de acesta fiind de 20.000 euro.  Pentru a „îndulci” puțin oferta, proprietarul s-a arătat dispus să încaseze această chirie după încetarea stării de urgență.  

În adresa din 9 aprilie , proprietarul a justificat dublarea chiriei prin faptul că „este nevoie de cheltuielile ulterioare de igienizare și dezinfectare pentru repunerea imobilului în circuitul civil. După eliberarea clădirii va trece mult timp până când aceasta va putea fi dată în folosință”. 

Aceasta este cea de-a doua dublare a chiriei, după ce la începutul anului trecut, aceasta a fost majorată de la 5.000 de euro la 10.000 de euro. 

Secția Spitalului de Psihiatrie și Neurologie de pe strada Mihai Eminescu este singura unitate medicală din județul Brașov unde pot fi internate persoanele cu afecțiuni psihice acute, unele dintre ele având un comportament violent. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.