Mălin, Codlea. Viceprimarul municipiului: principalii atacatori au dosare vechi, nesoluționate de procurori. Lider al romilor: „Unii dintre ei nu au fost de la noi din comunitate”

După ce cartierul Mălin din Codlea a fost scena unui conflict violent între două familii, unul dintre viceprimarii municipiului, Erwin Albu,  a declarat că unii dintre cei implicați în scandal „au state vechi la Procuratură, unde dosarele acestora trenează de ceva vreme”.
„Din moment ce au văzut  că nu li s-a întâmplat nimic pentru fapte comise în trecut, oamenii au «căpătat curaj»”, a explicat Albu.
 Totodată, el consideră că „polițiștii ar trebui să fie mai fermi, inclusiv când se pune problema inclusiv atunci când se pune problema folosirii armamentului din dotare”.  
 
„Ne așteptam la o escaladare a violențelor. Persoanele cele mai violente în timpul incidentelor de luni seara sunt cunoscute Poliției. Sunt persoane cu antecedente penale, binecunoscute sistemului judiciar. Aș  vrea să atrag atenția că la nivel de Procuratură trebuie făcută o verificare. Dacă procurorii ar fi fost mai aprigi în soluționarea dosarelor, poate că nu se ajungea la aceste incidente”, a declarat Albu.
Conform  declarației acestuia, în primă fază, în zonă s-au deplasat doi polițiști locali, pentru a evalua situația, iar aceștia au fost „prinși” între cele două tabere care își reglau conturile. Cei doi agenți au fost răniți, fiind nevoie de spitalizarea lor.  Pe de altă parte, el le-a reproșat polițiștilor locali că nu folosesc camerele de vederi corporale: „Polițiștii locali au fost dotați cu astfel de camere și este utilă folosirea lor, pentru că imaginile preluate de acestea ar putea fi folosite ca probe. inclusiv atunci când se pune problema folosirii armamentului”. 
 
„Nu am vrea să fim băgați toți în aceeași oală”
„Pădure fără uscături nu există, dar nu toți cetățenii din cartierul Mălin trebuie să fie băgați în aceeași oală. O parte dintre ei (agresori – n.r.) nu sunt  de la noi din comunitate, nu sunt crescuți aici, nu sunt crescuți aici (…) nu sunt de acord nici cu ceea ce ni se trimite, că nu se dă foc, că ne aruncă cu pietre, că nu știu ce. Noi nu am aruncat cu pietre în nimeni, nu am dat nimănui foc. Nu că ne e frică, dar nu am vrea să fim băgați toți în aceeași oală”, a declarat Mariana Gozgar (foto jos), care este unul dintre liderii comunității de romi din cartierul Mălin.   
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.