Ministerul Sănătăţii a clarificat situaţia Spitalului din Făgăraş. Doar Centrul de dializă va fi unitate suport CoVID-19

Ministerul Sănătății a împăcat Primăria Făgăraș modificând documetnul prin care Spitalul Municipal Aurel Tulbure era transformat în unitate suport pentru preluarea pacienților cu COVID-19 din tot județul. Aflat la Brașov pentru o întâlnire cu managerii de spitale, ministrul Nelul Tătaru a clarificat și acest aspect, subliniind că spitalul din Făgăraș va avea paturi pentru pacienții cu CoVID doar la Centrul de dializă. Potrivit primarului din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, ministrul Sănătății Nelu Tătaru „a venit la Braşov cu lecţiile învăţate”, ştiind exact care e situaţia.

„Ma bucur se deschiderea domnului ministru care a venit astăzi la Brașov,  pentru a vedea realitatea din teren.  Încă de dimineață a fost publicat un nou ordin de ministru prin care a fost modificată situația inițială. Spitalul din Făgăraș a fost scos de pe lista unităților suport.  A rămas doar centrul de dializă.  De fapt,  au rămas toate centrele de dializă din județ,  iar fiecare dintre ele își tratează propriii pacienți, indiferent dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. Fiecare centru trebuie sa își facă circuitele”. 

Pe de alta parte,  primarul Gheorghe Sucaciu a ținut să sublinieze că mesajul locuitorilor din Făgăraș referitor la aceasta situație nu a fost unul egoist, în sensul în care nu vor să sprijine pacienţi cu CoVID din alte zone ale judeţului decât Făgăraş, că că aici ar trebui preluaţi doar cei din zonă, pentru a nu-l suprasolicita. „Dacă va fi un pacient cu COVID-19 din zonă,  acesta va fi tratat în Spitalul Făgăraș,  iar dacă situația o va impune va fi transferat la alta unitate”, a declarat Sucaciu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.