Șomaj tehnic sau săptămână scurtă, cele două variante pentru angajații Primăriei Brașov și ai instituțiilor subordonate

În condițile în care angajații de la Primăria Brașov și instituțiile subordonate muncipalității nu mai pot să își desfășoare activitatea, la capacitate normală, administrația locală a venit cu două variante pentru aceștia: fie vor lucra după un program redus, acolo unde se poate, fie vor intra în șomaj tehnic temporar. 

Într-o primă etapă, toți angajați care aveau zile de concediu restante din anul 2019, au trebuit să și le efectueze, iar în cazul celor care aveau ore suplimentare, acestea nu au fost plătite, ci s-au compensat cu timp liber, a anunțat primarul George Scripcaru. De asemenea, cei care au dorit să stea cu copiii acasă, au făcut acest lucru, apelând la sistemul de telemuncă.

„Acum am ajuns într-o altă etapă, în care, pe lângă aceste măsuri, trebuie să mai introducem altele noi. Trebuie să ținem cont și de faptul că, în urma analizei pe care am facut-o cu Direcția Fiscală și Serviciul Buget, încasările la bugetul local vor fi reduse, astfel că această reducere va afecta și bugetul de cheltuieli privind salariile. Pentru a face față acestei reduceri, trebuie să luăm măsuri din timp, astfel încât să ne asigurăm că vom putea să plătim salariile până la sfârșitul anului, iar angajații să nu își piardă locurile de muncă. Astfel, având în vedere prevederile OUG nr. 32/2020, angajații din instituțiile în care a fost sistată activitatea din cauza declarării stării de necesitate, au intrat în șomaj tehnic. În cazul celorlalți angajați, unde activitate trebuie menținută, am luat decizia de a reduce programul de lucru cu o zi și, implicit, reducerea cheltuielilor cu salariile. Sper ca în acest fel să reușim să echilibrăm balanța de venituri și cheltuieli a municipiului Brașov, iar după trecerea acestei pandemii, să reușim să revenim la normal” a declarat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.