Peste 1.200 de brașoveni au trecut prin „testul COVID-19”

 1.220 de brașoveni au  trecut până acum prin testarea COVID-19, a anunțat vineri președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, într-o conferință de presă online. Dintre cele peste 1.200 de investigații, 955 de teste au fost prelucrate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, iar celelalte la laboratoare din București, respectiv 13 la Institutul Matei Balș, iar alte 252 la „Cantacuzino”.

Testarea va crește de săptămâna viitoare, pentru că, potrivit șefului administrației județene brașovene, va fi operațional noul echipament de testare echipament complet de biologie moleculară Real Time PCR de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. 

În acest moment avem 2.698 de teste la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, iar alte 2.400 la Spitalul Județean”, a precizat Adrian Veștea.

Practic, pentru testarea persoanelor suspecte de COVID-19 sunt disponibile 5.098 de teste.

Pe de altă parte, reprezentantul Consiliului Județean Brașov a anunțat că va purta discuții cu Universitatea Transilvania pentru ca echipamentul de testare pus la dispoziție de această instituție Spitalului Județean să fie mutat la Spitalul Clinic de Copii Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.