Spitalele braşovene primesc 10,7 milioane lei de la Consiliul Judeţean. Banii vor fi folosiţi pentru cazarea cadrelor medicale, dotări pentru paturile de ATI şi materiale sanitare

Încă 10,7 milioane de lei vor merge spre spitalele braşovene din subordinea Consiliului Judeţan, pentru cheltuieli de funcţionare şi dotări. Într-o şedinţă extrarodinară desfăşurată ieri prin videoconferinţă, plenul CJ a făcut o nouă rectificare bugetară, suma de 10,781 milioane lei fiind repartizată pentru suplimentarea subvenţiilor acordate celor şase spitale, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie şi Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru.

Alocările bugetare s-au realizat după cum urmează:

  • 2.972.120 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Se vor achiziţiona 10 aparate EKG, 8 ventilatoare, 8 monitoare, 50 de injectomate, 10 infuzomate, 4 defibrilatoare externe automate, 200 de nebulizatoare specifice aparatelor de ventilație mecanică, un videolaringoscop şi materiale sanitare. 
  • 3.527.000 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie. Vor fi cumpărate 11 ventilatoare mecanice fixe, 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreții portabil şi un videolaringoscop, precum şi materiale sanitare, dezinfectanți și alte obiecte de inventar (lămpi UV pentru dezinsecție). 
  • 2.925.160 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Sunt în derulare achiziţii pentru 10 ventilatoare non invazive/invazive staționare, 10 paturi ATI, 2 aparate EKG, 40 de injectomate, 10 infuzomate, 3 defibrilatoare externe automate, 40 de lămpi UV fixe cu grilă, 2 mașini de spălat cu uscător, 2 analizoare gaze sangvine, 10 monitoare funcții vitale şi o stație de oxigen pentru ATI. 
  • 704.700 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii;
  • 108.000 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov; 
  • 94.500 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”; 
  • 368.900 lei pentru cheltuieli de personal şi cheltuieli materiale la UAMS Sânpetru. Amintim că aici au fost transferaţi pacienţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie după ce acesta a devenit spital COVID, fapt care a determinat creşterea numărului de angajaţi pe fiecare tură ca urmare a creşterii fluxului de pacienţi, precum şi un necesar mult mai mare de materiale sanitare, medicamente, hrană şi materiale de curăţenie. 

De asemenea, suma de 80.740 lei  a fost destinată activităţii proprii a Consiliului Judeţean. 

Această rectificare a fost posibilă prin micşorarea fondurilor din anumite capitole ale bugetului Judeţului Braşov. Astfel, capitolul Transporturi a fost diminuat cu suma de 6.383.520 lei, de la finanţarea Programelor nerambursabile pentru activităţi culturale şi sportive pe anul 2020 a fost luat întregul disponibil – 3.700.000 lei, iar creditele pentru finanţarea dobânzilor au fost diminuate cu 697.600 lei. 

„Susţinerea activităţii medicilor braşoveni, care în această perioadă de criză sanitară fără precedent sunt în prima linie a bătăliei cu noul coronavirus, a devenit prioritatea noastră numărul 1! Astăzi am aprobat cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, care a însemnat suplimentarea cu peste 10,7 milioane de lei a bugetelor spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean. Sunt bani pe care managerii instituţiilor medicale de interes judeţean îi vor folosi pentru achiziţii de echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru cazarea medicilor şi a personalului auxiliar în perioada stării de urgenţă. Cu aceşti bani, alocarea totală din bugetul judeţului Braşov destinată celor şase spitale din subordine ajunge în acest an la 49 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o valoare de peste şase ori mai mare comparativ cu anul 2016”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.