Spitalul Județean a primit propriul apart de testare Real Time PCR. Acesta va funcționa la Staționarul Tractorul și va prelucra 48 de probe la 140 de minute

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov primeşte astăzi echipamentele pentru diagnosticarea infectării cu noul coronavirus prin metoda PCR, precum şi o parte din reactivi, achiziţionate din fonduri alocate din bugetul CJ Braşov.

Este vorba despre echipamentul de Real Time PCR şi cel de extracţie a acidului nucleic, complet automat, cu risc scăzut de contaminate a personalului medical.

Cu acestea pot fi executate 48 de probe în 140 de minute, însă trebuie adăugat timpul necesar pentru recepţia probelor ce urmează a fi testate şi pregătirea aparatului cu reactivi şi consumabile, au precizat reprezentanții Consiliului Județean. 

Practic, lucrându-se în două ture pe zi, se vor putea prelucra aproape 100 probe.

Echipamentele vor funcţiona începând de luni, 6 aprilie, la Staţionarul Tractorul, care va deveni astfel al doilea centru din judeţul Braşov unde se realizează testarea pentru COVID-19 (după cel de la Spitalul de Boli Infecţioase).

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean, circuitele sunt pregătite, personalul este implicat, iar până la sfârşitul acestei săptămâni se va realiza instruirea celor care vor efectua testele. Unitatea dispune de medici de laborator specializaţi în biologie moleculară, dar sunt şi medici rezidenti în pregătire, care şi-au exprimat dorinţa să înveţe şi să ajute.

„Felicit conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru faptul că într-un timp relativ scurt a achiziţionat aparatul de testare Real Time PCR. Este vorba despre un echipament automat, mult mai performat decât cel care se află în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase. De asemenea, vreau să mulţumesc Universităţii Transilvania, care pe lângă faptul că ne-a pus la dispoziţie un aparat PCR extrem de util pentru realizarea de teste, ne-a sprijinit şi prin punerea la dispoziţie a unor spaţii de cazare pentru personalul medical”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adran Veștea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.