Camera Deputaților a respins proiectul UDMR care obliga autoritățile locale să asigure folosirea limbii maghiare în administrație

Camera Deputaților a respins miercuri proiectul UDMR care obliga autoritățile locale să asigure folosirea limbii maghiare în administrație. Cu excepția UDMR toate partidele parlamentare au respins inițiativa legislativă care modifica Codul administrativ și introducea obligativitatea oficializării limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică locală. Proiectul merge la promulgae la președintele Klaus Iohannis.
 
Cu 287 de voturi pentru respingere și 21 împotrivă, inițiativa UDMR a fost respinsă de Camera Deputaților și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 
„Nu se justifică adoptarea unei astfel de iniţiative legislative cu atât mai mult cu cât expunerea de motive nu conţine o fundamentare a soluţiilor legislative preconizate, iniţiatorii motivându-şi demersul pe posibila declarare a neconstituţionalităţii Codului administrativ în vigoare de către Curtea Constituţională”, se arată în raportul comsiilor de specialitate cu recomdare de respingere. 
Proiectul a fost iniţiat de 30 de parlamentari UDMR şi a fost respins de Senat. Preşedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul, susţinând că acesta este neconstituţional. El a afirmat că nu va tolera apariţia unei astfel de legi.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.