După 15 mai se deschid magazinele din mall-uri, care au intrări exterioare. Ludovic Orban: „Restaurantele NU se deschid”

Premierul Ludovic Orban anunţă că după 15 mai se vor putea deschide magazinele din mall-uri care au intrări exterioare, dar şi hotelurile şi parcurile, dar asemenea, cu respectarea unor măsuri de siguranţă. În schimb, premierul spune că restaurantele în spaţii închise sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic şi nu vor fi deschise din 15 mai.

”În anumite spaţii de tip mall, sunt magazine care au intrări exterioare şi este normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise. Cum, de altfel, vor fi deschise, în mall-uri, farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile – astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”, a spus Ludovic Orban. 

Premierul a afirmat, încă odată, că restaurantele vor rămâne înschise după data de 15 mai.

”Avem întâlniri astăzi cu sectorul HORECA (…) şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA. Aici v-am spus limpede, în analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 mai nu vor fi deschise. Hotelurile, în funcţie de respectarea anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi cu reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a declarat premierul.

În ceea ce priveşte parcurile, locurile de joacă, premierul a declarat azi că Guvernul nu ai interzis niciodată accesul: „Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situaţii de urgenţă la nivel local, cum este în Bucureşti, decizia de închidere a parcurilor, cred că prima entitate, autoritate locală care a luat decizia a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia şi Primăria Capitalei”, a declarat Ludovic Orban.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.