FOTO. De-a șoarecele și pisica, la o platformă de gunoi din cartierul brașovean Tractorul

În urma unui material publicat de Brașov Metropolitan, în care au fost prezentate mai multe zone din Brașov în care erau depozitate cantități mari de deșeuri, chiar în jurul boxelor de gunoi, Primăria Brașov s-a autosesizat și a trimis echipele operatorilor de salubritate să curețe zonele.

Cele mai multe gunoaie aruncate la întâmplare au fost depistate în spatele unei platforme de deșeuri din cartierul Tractorul. Acolo, curățenia s-a făcut luni dimineața.

Ora 11.00

Cu toate astea… locul nu a rămas prea mult timp curat.

4 mai, ora 16.00

După câteva ore, un locatar din zonă a aruncat deja câteva piese de mobilier, așa că oamenii de la salubritate au mai mers odată, pentru a ridica și aceste gunoaie.

4 mai, ora 17.00

De altfel, tocmai din cauza acestui joc „de-a șoarecele și pisica” cu gunoiul aruncat la întâmplare în jurul boxei, Primăria Brașov a anunțat că va monitoriza zona, iar cei care aruncă alte gunoaie decât cele menajere vor fi amendați, conform regulamentului existent. 

Reprezentanții Primăriei Brașov le reamintesc cetățenilor că pentru deșeuri din construcții sau piese de mobilier, cetățenii trebuie să ia legătura cu operatorii de salubritate. Oamenii vor primi, contra cost, saci pentru  moloz, iar firmele de salubritate vor ridica aceste deșeuri.

De asemenea, oamenii pot solicita operatorilor de salubritate, tot contra cost, să preia mobilierul.

În ceea ce privește deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), cetățenii pot lua legătura cu  Eco-Civica, organizație care preia gratuit această categorie de deșeuri. Pentru DEEE-uri  Oameni pot apela numerele de telefon 0742 400 404 și 0756 200 201 (de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.