FOTO. Depozitul Ecologic de Deşeuri Braşov devine centru de bune practici în depozitarea finală a deşeurilor municipale, la nivelul României şi al Europei Centarle şi de Sud-Est

O echipă internațională lucrează în aceste zile la Depozitul Ecologic de Deșeuri din Brașov, alături de partenerii FIN-ECO – constructorul RS Activ și subcontractorul de specialitate KLARWIN România, pentru implementarea instalației de captare și ardere a gazului de depozit.  

Sistemul de captare și transport a gazului de deșeu până la platforma instalației de ardere este în curs de amenajare la Depozitul Ecologic de Deșeuri, chiar și în această perioadă cu condiții meteo mai puțin favorabile. Sistemul de ultimă generaţie instalat la depozitul FIN ECO utilizează o suflantă pentru a construi vacuum în interiorul depozitului și a extrage gazul de depozit printr-o rețea de puțuri și conducte, până la faclă, unde va fi eliminat prin ardere. O mare parte din această infrastructură a ajuns deja la Brașov, termenul estimat pentru finalizarea lucrării la instalaţia de captare şi transport fiind finele acestei luni.  

Sistemul aflat în curs de instalare, de către specialiştii KLARWIN, este unul de ultimă generaţie, utilizat deocamdată în foarte puţine proiecte similare din România. 

„În această lucrare de instalare a reţelei de captare şi transport a gazului de depozit sunt implicaţi furnizori cu certificări valabile a sistemului de management al calităţii ISO9001:2015,  cu peste 40 de proiecte similare realizate la nivelul tarii şi Europei, cu componente şi subansamble cu marcaje CE. Sunt implicaţi sudori certificaţi conform directivelor europene, instalatori cu certificare ATEX, valabile la nivelul sistemului de management al mediului ISO14001:2015 si certificari valabile de conformitate cu reglementarile în domeniul securităţii şi sănătatii ISO18001:2015. Vorbim astfel, despre un proiect complex care va transforma Depozitul Ecologic de Deşeuri gestionat de FIN-ECO într-un centru de bune practici în depozitarea finală a deşeurilor municipale la nivelul României şi al Europei Centrale şi de Sud-Est”, a declarat ing. Lucian Pavel, reprezentantul KLARWIN România. 

 

 

[P]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.