Primăria Brașov va „măsura” de două ori înainte de a lucra o dată. Municipalitatea brașoveană vrea să știe dacă podul vechi de la Dârste mai merită reparat

După experiența cu pasajul Fartec, care este în reparații de aproape cinci ani, Primăria Brașov a decis să expertizeze de două ori podul vechi de la Dârste, de pe DN 1 (la ieșirea din Brașov spre București). Acest pod, construit în anii 1960, a fost expertizat recent, iar atunci specialiștii au constatat că trebuie reparat. De altfel, printr-o expertiză tehnică a trecut și podul nou de la Dârste, construit la începutul anilor ’90, iar rezoluția specialiștilor a fost aceeași: trebuie reparat. 

Deocamdată, proiectul de reparare a celor două poduri este în faza birocratică, astfel că lucrurile nu vor începe prea curând. Astfel potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, pentru cele două poduri vor va fi semnat un contract pentru elaborarea documentațiilor tehnice.

„În cazul pasajului vechi, firma de specialitate pe care o vom contracta va trebui să facă o nouă expertiză tehnică, prin care să stabilească dacă acesta mai merită să fie reabilitat sau dacă este mai eficientă demolarea lui”, a explicat Toarcea. 

Încurcătură: podurile sunt și ale Brașovului, dar și ale municipiului Săcele 

Totodată, pentru ca cele două poduri de la Dârste mai trebuie clarificată și situația juridică a acestora, având în vedere că ele sunt pe teritoriul administrativ a două localități, respectiv Brașov și Săcele.

„O soluție luată în calcul este ca Municipiul Săcele să ne cedeze temporar partea porțiunile din cele două poduri care sunt pe teritoriul orașului. Ulterior, după finalizarea lucrărilor la cele două poduri, municipiul Brașov ar urma să dea înapoi porțiunile aflate pe în Săcele”, a mai spus Toarcea. 

Pe de altă parte, reprezentantul Primăriei Brașov a declarată că lucrările la cele două poduri nu se vor desfășura simultan: cât timp se va lucra la unul dintre, traficul rutier va fi deviat pe celălalt. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.