Brașovenii din Bartolomeu ar putea scăpa de stația de asfalt din cartier. Unitatea este în reautorizare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov

Staţia de affalt, una dintre sursele de poluare din cartierul brașovean Bartolomeu și-ar putea înceta activitatea din această vară, când îi expiră autorizația de mediu. În această perioadă, unitatea respectivă este în procedură de reautorizare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Brașov, iar pentru a obține dreptul de a mai funcționa pe actualul amplasament trebuie să completeze un dosar destul de consistent și să treacă de monitorizarea pe care o fac instituțiile sanitare și de protecția mediului.  

De altfel, directul Agenției pentru Protecția Mediului, Ciprian Băncilă, a declarat că în teren au fost reprezentanți ai instituției pe care o conduce, dar și ai Direcției de Sănătate Publică Brașov și ai Comisariatului Județean Brașov ai Gărzii Naționale de Mediu.  

De asemenea, APM Brașov a solicitat și un punct de vedere din partea Primăriei Brașov, care, a anunțat primarul George Scripcaru, în ultima ședință de plen a Consiliului Local, va da aviz negativ.

„Am discutat  cu Arhitectul șef al municipiului acest subiect și am consultat Planul Urbanistic al Brașovului. Vom transmite către APM Brașov un document prin care vom anunța faptul că, din partea Primăriei Brașov, avizul va fi unul negativ. Acolo este o zonă mixtă, cu funcțiuni de locuințe și spații comerciale ce nu sunt compatibile cu o astfel de activitate economică (cea a stației de mixtură asfaltică-n.n.). Din punctul meu de vedere, avizarea și funcționarea acestei unități este imposibilă. Acest lucru îl vom comunica în scris către Agenția de Protecția Mediului Brașov”, a declarat primarul Brașovului.  

Totodată, Scripcaru a declarat că a avut discuții și cu reprezentanții companiei care dețin stația de asfalt, iar aceștia i-au comunicat faptul că iau în calcul mutarea unității pe teritoriul comunei Hălchiu. 

Pe de altă parte, directorul APM Brașov a precizat că pentru închiderea acestei unități s-au strâns câteva semnături de la brașovenii din cartierul Bartolomeu. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.