Relaxarea restricţiilor: După 15 mai se redeschid coaforurile, frizeriile şi cabinetele de stomatologie. Declaraţia pe proprie răspundere nu mai este obligatorie

Starea de urgenţă nu se prelungeşte după 15 mai, însă se va trece la starea de alertă, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. Asta însemnă o relaxare a restricţiilor impuse până acum, însă nicidecum nu o renunţare totală la măsurile de siguranţă de până acum. 

Printre cele mai importante măsuri de relaxare a restricţiilor, după 15 mai, ţine de redeschiderea coaforurilor, a frizeriilor şi a cabinetelor stomatologice. Chiar şi aşa, aici se vor respecta cu stricteţe măsurile de igienă impuse şi se va purta mască.

De asemenea, cetăţenii nu vor putea circula în alte oraşe, decât în interes de serviciu, interes medical. Însă vor putea ieşi fără a completa o declaraţie pe proprie răspundere. Purtarae măştii de protecţie este însă obligatorie. 

Cetăţenii vor putea face sport individual (de exemplu, să meargă cu bicicleta). Foarte important de subliniat este faptul că activităţile sportive în grup sunt în continuare interzise. Astfel, sportivii de performanță vor putea „în condiții foarte speciale” să înceapă cantonamentele, dar bazele sportive nu se deschid pentru amatori, a avertizat președintele.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.