ATENȚIE! Au apărut site-uri care pretind că vând subiecte la Bacalaureat cu 100 de lei

Un site fals care susținea că are de vânzare subiecte de Bacalaureat pentru examentul de anul acesta. Site-ul folosea o adresă de email în care apare cuvântul „Edupedu”. Pagina, care a fost semnalată de cititorii Edupedu, promtea că livrează „la un minut după plată a 100 de lei” subiectele și că este „partener EDU și Wikipedia”. 

Edupedu.ro a sesizat Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică care colaborează cu Poliția în acest caz. În urma sesizării făcute, site-ul respectiv a fost suspendat sâmbătă, de  Centru. 

Reprezentanții Edupedu atarg atenția însă, amatorilor de subiecte „in avans” să astfel de site-uri pot apărea foarte uşor, însă ele sunt doar fake-uri, pentru că nu pot livra ceea ce promit. 

„Facem apel la tineri și la părinții lor să nu se lase păcăliți de oferte de acest fel, indiferent din partea cui vin. Atenție, Edupedu.ro nu vinde nimic, noi suntem jurnaliști și scriem despre Educație, tot ce scriem și tot ce publicăm este conținut cu acces gratuit”, au anunțat reprezentanții site-ului oficial Edupedu.ro.

Pagina respectivă, care promotea subiectele de Bac, era găzduită pe un portal care permite construcția de site-uri gratuite. Mai precis, pe un subdomeniu yolasite.com (https://bacalaureat2020.yolasite.com). Atacatorii foloseau identitatea site-ului Edupedu.ro în adresa de e-mail prin care răspundea eventualelor cereri primite.

Site-ul fantomă avea doar câteva câmpuri de completat, iar sistemul de plată ales era Paysafecard. Practic, autorii site-ului cereau un cod de plată, pentru că acest sistem furnizează coduri în funcție de sumele pre-plătite. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.