BAC 2020. 57 de candidați din județul Brașov au obținut media de trecere după contestații. Topul liceelor din Brașov, la finalul primei sesiuni de bacalaureat, AICI

57 de candidați la Bacalaureat, din județul Brașov, au trecut pragul mediei 6,00 necesar pentru promovarea examenului, după soluționarea contestațiilor, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean. 

Din cele 1.416 contestații depuse la toate probele, 876 au fost soluționate în favoarea candidaților, fiind evaluate cu note mai mari decât la evaluarea inițială, la 467 au fost scăzute notele iar 73 au rămas cu aceeași notă. 

Astfel, în sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.521 de candidați, dintr-un total de 3.469 candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.313 candidați sunt din promoția curentă, iar 208 candidați sunt din promoțiile anterioare. 158 de candidați au absentat, iar 8 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

În urma soluționării contestațiilor, numărul candidaților care au obținut media 10 a crescut de la 3 la 5. Cei 5 candidați care au obținut media 10 provin de la: Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov – 2 – Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov – 2 – și unul de la Colegiul Național ‘Johannes Honterus’ Brașov. (Detalii despre contestațiile formulate, AICI)

După contestații, 29 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 5 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă, 214 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului și 186 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Astfel, la finele sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele unități școlare:

  • Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov – 100%
  • Colegiul de Informatică ‘Gr. Moisil’ Brașov – 100%,
  • Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov – 98,91%,
  • Colegiul Național ‘Johannes Honterus’ Brașov – 98,21%,
  • Colegiul Național ‘Unirea’ Brașov – 97,35%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.