Casa în care a locuit George Barițiu, scoasă la vânzare de Banca Națională a României. Municipalitatea brașoveană nu vrea să o cumpere

Clădirea de pe strada Republicii nr. 43, aflată pe lista monumentelor istorice de importanță locală, a fost scoasă la vânzare de Banca Națională a României, care este actualul proprietar al clădirii. În acest imobil, construit în secolul al XIX-lea (cel mai probabil în prima jumătate) a locuit în perioada 1866 – 1876 George Barițiu, o personalitate importantă în istoria Brașovului, care a dat numele Bibliotecii Județene și a unei străzi.  

Valoarea monumentului istoric: 2.147.279 lei

Cum acest imobil este monument istoric, Banca Națională a României a fost obligată să depună la Primăria Brașov o adresă prin care solicită autorităților locale exercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului, oferta vânzătorului fiind de  2.147.279 lei. Autoritățile locale au declinat oferta printr-o hotărâre de Consiliu Local aprobată în ședința de plen din 29 mai, astfel că imobilul poate fi vândut acum pe piața liberă. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.