Primăria Brașov reia Programul de finanțare a evenimentelor culturale. Vor primi bani numai cele desfășurate în aer liber

Piaţeta Sf. Ioan

Suspendat după instituire stării de urgență, Programul de finanțare a evenimentelor culturale a fost reluat de Primăria Brașov, care va relua evaluarea cererilor depuse de ONG-uri, asociații sau fundații la începutul anului. Conform anunțului autorităților locale, vor beneficia de finanțare evenimentele în aer liber, care se desfășoară cu respectarea măsurilor stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Culturii (cel mult 500 de spectatori, iar aceștia trebuie să respecte distanțarea socială). 

 Pentru finanțarea acestor evenimente, de la bugetul local va fi alocată suma de un milion de lei, iar pentru a obține banii, solicitații vor trebui să completeze dosarele până în data de 10 iunie. Față de alocarea inițală, bugetul a fost înjumătățit. 

Prin acest program se vor finanţa proiecte care   sunt eligibile şi au obţinut minim 70 puncte, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita sumei aprobată în buget. 

Documentele se vor depune la adresa: Primăria Municipiului Brașov, B-dul Eroilor nr. 8, cod poştal 50007, Braşov, la C.I.C.

Ce trebuie să facă solicitanții: 

  • Să depună documentele care dovedesc eligibilitatea, care nu au putut fi obţinute din motive obiective, legate de starea de urgenţă declarată prin Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.
  • Să refacă secțiunea „Descrierea detaliată a activităţilor proiectului şi programul evenimentului”, ţinând cont de măsurile prevăzute în Ordinul Comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Culturii nr. 2879/967/2020 precum şi de orice altă prevedere legală ce se va publica în perioada următoare;
  • Să refacă secțiunea „Bugetul de venituri şi cheltuieli” în concordanţă cu măsurile prevăzute în Ordinul Comun al Ministerului Sănatăţii şi Ministerului Culturii nr. 2879/967/2020 precum şi de orice altă prevedere legală ce se va publica în perioada următoare şi cu noul program de activităţi. 

 

Evenimentele programate inițial în săli de spectacole pot fi „scoase în aer liber”

 „De astăzi am reluat procedura pentru finanțarea proiectelor culturale, care a fost suspendată din cauza declarării stării de urgență. Din păcate, această pandemie a afectat întreaga societate, astfel că, în acest moment, trebuie să ne adaptăm altor reguli decât cele de dinaintea declanșării ei. Evenimentele culturale au un mare rol pentru ca societatea să revină pe cât posibil la normalitate, și de aceea am luat decizia de a continua finanțarea acestor proiecte culturale, chiar dacă organizatorii lor vor trebui să le adapteze regulilor de distanțare socială și pentru prevenirea răspândirii coronavirusului valabile în  acest moment. Ca urmare, cei care au depus proiecte declarate eligibile au posibilitatea, până pe 10 iunie, de a-și completa dosarele astfel încât să aducă evenimentele în aer liber, să le adapteze la măsurile ce trebuie luate pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului, iar Brașovul să se bucure, din nou, de o viață culturală activă“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.