Directorul DSP Braşov, despre răspândirea COVID-19: Vor apărea, în cursul săptămânilor viitoare, şi alte cazuri. Capacitatea de paturi va fi depăşită rapid

Judeţul Braşov a ajuns pe un nedorit loc 3, după Suceava şi Bucureşti, din punct de vedere al infecţiilor cu noul coronavirus, înregistrate până acum. Doar în ultima săptămână, în judeţ s-au înregistrat 199 de cazuri noi, care a dus numărul total al îmbolnăvirilor la 1.227. 

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Braşov (DSP), dr. Andrea Neculau, în prezent judeţul are o capacitate de 426 de paturi destinate pacienţilor cu COVID-19, iar gradul de umplere este de 88,5%. În acest sens, autorităţile sanitare braşovene au trimis pacienţi noi, spre internare, şi în unele unităţi medicale din judeţul Mureş, pentru a rămâne cu câteva locuri de rezervă la Braşov, în situaţii foarte grave. Este vorba depre 9 pacienţi de la Braşov care au fost preluaţi de spitale din judeţul vecin.

De altfel, dr. Andrea Neculau a declarat pentru Mediafax că, în cazul în care lucrurile evoluează ca până acum, este posibil ca întreaga capacitate de paturi dedicată pacienţilor cu COVID din Braşov să fie depăşită. 

Vor apărea în cursul săptămânilor următoare alte cazuri, motiv pentru care această capacitate va fi rapid depăşită. Ministerul Sănătăţii a promis că va face recomandări noi pentru externare pacienţilor din spital. Ne aşteptăm ca aceste recomandări să permită externarae precoce a pacienţilor ca să facem loc la toate cazurile nou apărute”, a declarat dr. Andrea Neculau.

Modul în care evoluează infecţiile cu COVID-19 l-a făcut şi pe prefectul judeţului, Cătălin Văsii, să transmită un mesaj către cetăţeni, „de a da dovadă de responsabilitate şi de a respecta cu stricteţe normele de conduită sanitară şi distanţare interpersonală. Solicit locuitorilor judeţului Braşov să fie precauţi, să poarte mijloacele de protecţie individuală, să-şi igienizeze şi dezinfecteze frecvent mâinile, să evite crearea de aglomeraţii, precum şi deplasările care nu sunt neapărat necesare”.

Vă rog să conştientizaţi riscul la care vă expuneţi şi îi expuneţi pe cei apropiaţi dacă nu respectaţi aceste reguli. Braşovul a ajuns pe un nedorit loc 3 la nivel naţional ca număr de cazuri COVID-19 confirmate, iar statisticile zilnice sunt alarmante”, a transmis Cătălin Văsii.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.