FOTO. Două aparate de ventilare au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraș, printr-o donație

Două aparate de ventilare (VG70) în valoare de 156.145,92 de lei, donate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraș, astăzi. Acestea vor fi folosite în secția de Terapie Intensivă (ATI) și îi va ajuta pe medici să salveze viețile pacienților aflați în stare gravă.

Achiziția a fost posibilă datorită grantului în valoare de 36.000 de euro oferit de BRD Groupe Societe Generale prin Fondul de Urgență gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare. Ventilatoarele au fost comandate încă din luna martie, însă abia acum au putut fi livrate. Lipsa acestor echipamente medicale a fost o problemă a sistemului de sănătate în toate țările, încă de la debutul crizei.

Reamintim că organizația neguvernamentală a mai donat, în 13 mai, un aparat de ventilare portabil și un defibrilator portabil, în valoare de 42.137,23 de lei, care au intrat în dotarea Compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș. În ultimele luni au mai fost donate echipamente de protecție, iar lista este disponibilă AICI.

„În numele conducerii spitalului și al cetățenilor, mulțumim întregii echipe a Fundației Comunitare Țara Făgărașului, dar și tuturor celor care s-au alăturat campaniei „Împreună pentru sănătate” și au donat pentru dotarea unității”, a transmis Primăria Făgăraș.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.