FOTO. Muncitorii care au curățat Graftul au „pierdut” balustrada

Igienizarea porțiunii de pe Aleea După Ziduri a Pârâului Graft a fost raportată de autoritățile locale drept o misiune îndeplinită.

În pârâu a fost dus un excavator  de mici dimensiuni, care a scos mare parte din gunoaiele din albie. Dar, pentru ca utilajul să își facă treaba, a fost demontată și o porțiune de balustradă de pe malul apei, din apropierea Bastionului Graft.

E adevărat, balustrada nu arăta foarte bine, iar autoritățile locale anunță de ceva vreme că au în plan să reabiliteze zona, printr-un parteneriat cu Asociatia  Amural.

În proiectul parcului cultural din zona După Ziduri sunt prevăzute chiar și balustrade inteligente, care urmează a fi folosite de persoanele cu deficiențe de vedere și de auz.

Nu se știe însă cănd sau cu ce costuri, pentru că deocamdată totua este pe hârtie.

Până atunci, o balustradă provizorie nu ar strica, pentru că nu se știe când se poate întămpla ca cineva să facă, din neatenție, o „baie forțată” în Spurcata. 

Același miros, același aspect de „leșie” 

Pe de altă parte, cel puțin zilele trecute, Graftul era la fel de „mirositor” ca în trecut. În ciuda curătării pe care a prezentat-o primăria, nu demult.

Asta chiar dacă se lucrează la racordarea a peste 90 de case din Schei la rețeaua publică de canalizare.  Potrivit reprezentanților Companiei Apa Brașov, la rețea au fost racordate deja 50 de gospodării, astfel că acestea, cel puțin după spusele autorităților, nu mai deversează apele uzate în Graft.

Cu toate astea, Graftul nu și- a schimbat nici aspectul, nici mirosul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.