Stația de asfalt de la Bartolomeu își încheie definitiv socotelile în municipiul Brașov. Agenția de Mediu a respins reautorizarea ei pe amplasamentul din zona Bartolomeu-Avantgarden

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a respins solicitarea de reautorizare a stației de asflalt de la Bartolomeu. Această platformă a fost reclamată constant de cetățenii din cartier, în ultima perioadă, din cauza poluării pe care o produce, atât de aproape de zona locuită. Acum fără autorizația de la mediu, stația va trebui să își mute locația pentru a mai putea funcționa. 

Informația a fost confirmată atât de APM, cât și de Primăria Brașov. Decizia APM vine după ce și Consiliul Local al municipiului Brașov, în ultima sa ședință, a dat aviz negativ pentru prelungirea autorizației pe actualul amplasament. 

„Astăzi am avut o discuție cu directorul Agenției de Mediu, Ciprian Băncilă, privind stadiul reautorizării stației de asfalt din Cartierul Avantgarden-Bartolomeu şi m-am bucurat să primesc vestea cea bună cu privire la respingerea reautorizării aceste funcțiuni. Decizia a fost stabilită în urma punctului de vedere al Primăriei Municipiului Brașov, acela de a respinge prelungirea avizului de funcționare, dat fiind că din 2008, anul în care a fost avizată inițial, situația din zonă s-a schimbat radical. Zona s-a transformat într-un cartier încă în expansiune și a devenit „acasă” pentru multe familii brașovene, stația de asfalt nemaigăsindu-și locul în acest context.”, a scris viceprimarul Costel Mihai, într-un anunţ postat pe Facebook. 

Zona în care este amplasată acum stația de asflat de la Bartolomeu este una cu funcțiuni mixte, de locuințe și spații comerciale, care nu este compatibilă cu o astfel de activitate specifică ce produce și un grad mare de discomfort olfactivv și poluare. De altfel, pentru a convinge autoritățile să nu avizeze continaurea acestei activități, pe platforma situată în apropierea cartierelor Bartolomeu și Avantgarden, oamenii din zonă au strâns și semnături pe o petiție prin care cer mutarea stației de asfalt. Iar în final, se pare că și acest lucru a cântărit în decizia autorităților. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.