Stradă cu o lățime de 22 de metri, spre viitorul Spital Clinic Regional de Urgență Brașov. Pentru Studiul de fezabilitate, Primăria plătește aproape 300.000 de lei

Primăria Brașov a semnat cu firma brașoveană Prinfo SRL un contract de servici în valoare de 290.166 de lei cu tot cu TVA, pentru realizarea Studiului de fezabilitate și a altor documentații tehnice pentru lărgirea străzii Institutului (de la intersecția cu linia ferată Brașov – Sibiu până la intersecția cu Varianța Ocolitoare a Municipiului Brașov). Termenul de finalizare a serviciilor care fac obiectul acestui contract este de 6 luni, astfel că la finalul anului 2020 municipalitatea brașoveană va afla valoarea lucrărilor. 

Strada Institutului deservește în acest moment Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), Institutul de Cercetări a Universității Transilvania, însă această arteră va deservi și Spitalul Cinic Regional Brașov. În prezent, strada, cu o lungime de 1,6 km, are câte o bandă pe sens, iar din caza stării destul de proaste a suprafeței carosabile, autovehiculele circulă cu o viteză destul de mică. 

De la două la patru benzi și pasaj pentru ambulanțe

În urma implementării acestui proiect, strada Institutului va avea patru benzi, câte două pe sens. Lățimea suprafeței carosabile va fi de 14 m (3,5 m fiecare bandă). De asemenea, se vor amenaja trotuare (cu lățimea de 1,5 m), piste pentru bicicliști (1,5 m), dar și o zonă verde cu lățimea de un metru, între suprafața carosabilă și trotuare. Lățimea totală a străzii va fi de 22 m. 

 Totodată, la intersecțiile strada Institutului  – Ocolitoarea Brașovului și strada Institutului – drumul de acces la CATTIA vor fi amenajate sensuri giratorii. 

Nu în ultimul rând, la intersecția strada Institutului – Calea Ferată Brașov – Sibiu va fi amenajat un pasaj, iar consultantul va trebui să analizeze două variante: pasaj suprateran (peste calea ferată) – caz în care va trebui să ia în considerare și faptul că acest sector de cale ferată ar putea fi electrificat (face parte din viitoarea legătură feroviară Brașov-Aeroport) –  sau subteran (pe sub calea ferată). Amenajarea unui pasaj rutier este necesară pentru a asigura circulația optimă a ambulanțelor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.