Circuitul rablelor pe domeniul public. Cum scapă Brașovul de mașinile abandonate pe străzi

Foto: Andrei Paul

În luna noiembrie a anului trecut, după ce a semnat un contract de servicii pentru ridicarea mașinilor abandonate, Primăria Brașov a început o campanie de notificare a proprietarilor, apoi a și ridicat de pe domeniul public primele două rable. La momentul respectiv au fost descoperite 180 de mașini nemișcate de mai bine de un an de pe locul unde au fost lăsate,  iar de la jumătatea lunii decembrie a și început ridicarea lor. Din cele 180 de vehicule identificate anul trecut, 140 au fost luate de bunăvoie de deținători, în urma demersurilor făcute de Poliția Locală, care a lăsat somații pe parbriz, dar au trimis și notificări la domiciliul deținătorilor. 

Totuși, în locul vechilor rable, pe străzi au apărut altele. Astfel, reprezentanții Poliției Locale Brașov au precizat că procesul de identificare a mașinilor abandonate este în curs, iar în ultima perioadă au mai fost descoperite aproximativ 100 de rable, pentru care  epave a început procedura de notificare.  

Două rable „confiscate” 

Acum, susțin reprezentanții Primăriei Brașov, două dintre ele sunt ridicate, una dintre ele cu proprietar acesta fiind notificat în prealabil de Poliția Locală și de Primărie. Pentru a-și putea recupera rabla, deținătorul trebuie să plătească 2.500 de lei, dar și să facă dovada că este la zi cu plata obligațiilor către bugetul local aferente vehiculului. De asemenea, 17 proprietari cu mașini abandonate sunt în etapa de notificare de la Primărie. Pentru încă  37 de vehicule Poliția Locală pregătește notificările și comunicările către Primărie, care va emite dispozițiile de ridicare.  

Mașinile abandonate se pot reclama la dispeceratul Poliția Locale Brașov (tel. 0268-954), la Direcția Tehnică din Primăria Brașov (adresă e-mail: dirtehnica@brasovcity.ro) sau la Dispeceratul Primăriei, tel 0268-405.000. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.