Transportatorii privați din Zona Metropolitană Brașov mai rămân o perioadă pe trasee

Firmele private care asigură transportul de călători pe traseele  în localitățile din Zona Metropolitană deservite și de RATBV  vor mai putea asigura aceste servicii pentru o vreme. Consiliul Județean (CJ) Brașov a avut în plan să anuleze 11 trasee private printr-un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi din 25 iunie, proiectul a fost retras, urmând să fie dezbătut într-o ședință ulterioară. 

Potrivit bzb.ro, amânarea a fost solicitată de vicepreședintele CJ Brașov Adrian Gabor, după ce Senatul României a respins OUG 70/2020, unul dintre actele normative care au constituit baza legală a hotărârii de Consiliu Județean Brașov. 

„Sunt semnale că OUG 70/2020 va fi respinsă și de Camera Deputaților, astfel că proiectul de hotărâre de Consiliu Județean nu se mai justifica în forma actuală.  În aceste condiții am solicitat amânarea dezbaterii proiectului de hotărâre pentru următoarea ședință de plen”, a declarat Gabor. 

 În proiectul hotărârii de Consiliu Județean Brașov se preciza că, potrivit Ordonanței nr. 70/14.05. 2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, „transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară până la data de 31 decembrie 2021, în baza programelor de transport județene și a licențelor aflate în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial a  Legii nr. 34/2020 privind respingerea OUG nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane”.  

 Ce curse trasee erau pe lista de anulare prin hotărârea ce a fost amânată de Consiliul Județean Brașov: 

  1. Brașov –Sânpetru – Bod Sat,
  2. Brașov – Stupini – Bod Colonie,
  3. Brașov – Sânpetru,
  4. Brașov –Feldioara –Rotbav,
  5. Brașov – Prejmer-Lunca Câlnicului,
  6. Brașov – Prejmer,
  7. Brașov – Vama Buzăului,
  8. Brașov – Râșnov,
  9. Brașov – Codlea,
  10. Ghimbav – Brașov, 
  11. Râșnov  Gară – Poiana Brașov. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.