6 elevi din judeţul Braşov, recent ieşiţi din izolare, susţin Evaluarea Naţională în etapa specială. Examenele încep de azi

6 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care, din motive medicale, nu au putut participa la prima etapă a Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020) vor participa la etapa specială a acestui examen. 

În conformitate cu prevederile OMEN nr.4916/2019 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020, modificat și completat prin OMEC nr. 4248/2020 și OMEC 4440/2020, în perioada 22 iunie – 4 iulie 2020 se va desfășura etapa specială a examenului de evaluare națională pentru absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în prima etapă.

În județul nostru 6 absolvenți ai clasei a VIII-a s-au aflat în izolare la domiciliu în perioada primei etape. Dintre aceștia, 5 s-au înscris la probele scrise ale evaluării naționale (4 la Limba și literatura română și 5 la matematică), cel de-al șaselea optând pentru învățământul profesional. Facem precizarea că niciunul din absolvenții care s-au aflat în izolare în perioada primei etape nu a fost depistat pozitiv la testele COVID-19. O absolventă din orașul Râșnov a suferit un accident în perioada desfășurării primei etape fiind spitalizată. Aceasta va susține probele scrise în această etapă în condiții speciale, cu profesor asistent care îi va redacta lucrarea după dictare, deoarece în urma accidentului eleva are mâna dreaptă imobilizată.

Pentru aceștia, Comisia județeană a organizat un singur centru de examen, la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov, unde au fost luate toate măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică necesare desfășurării examenului în condiții de maximă siguranță. 

Probele scrise din cadrul etapei speciale vor debuta azi, 29 iunie, cu proba la Limba și literatura română.
Examenul va continua marți, 30 iunie, cu proba la matematică. Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, iar rezultatele finale, în urma contestațiilor vor fi anunțate sâmbătă, 4 iulie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.