Albinele şi viespile au invadat Braşovul. Cui vă adresaţi pentru a scăpa de ele?

Viespile şi albinele au „împânzit” oraşul, acest lucru fiind din ce în ce mai des semnalat de către locuitorii din Şchei şi alte cartiere.  Aceştia trebuie să ştie că din municipiul Brașov că situațiile de acest gen sunt de competența SC Coral Impex SRL, în cazul viespilor, sau de competența Asociației Crescătorilor de Albine – Filiala Brașov, în cazul albinelor.  SC Coral Impex SRL este firma care asigură serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov, în baza contractului de concesiune nr.87 din 18.05.2015.

Intervenţiile pentru viespi sunt gratuite numai pe domeniul public

Potrivit directorului sucursalei Brașov a operatorului de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, Corin Ion, în cazul în care cetățenii din municipiu reclamă prezența în număr mare a viespilor, aceștia trebuie să solicite intervenția la numărul de telefon 0268.331.299. Dacă situația semnalată privește domeniul public al municipiului, atunci aceasta este gratuită, iar dacă se realizează pe proprietate privată, taxa este de aproximativ 40 de lei fără TVA.  

„În cazul apariției viespilor, noi acționăm atât pe domeniul public cât și la persoanele fizice și juridice. În cazul albinelor, acestea sunt protejate prin lege, drept urmare trebuie să se adreseze Asociației Crescătorilor de Albine, care este obligată să intervină. Dacă este vorba de viespi, se acționează direct, dar trebuie eliminat cuibul, atfel încât ele să nu se mai întoarcă în acel loc. Orice solicitare, indiferent că vizează proprietăți private sau domeniul public, trebuie să ne fie adresată nouă, în baza contractului încheiat între societatea noastră și Primăria Municipiului Brașov. Taxa pe intervenție pe domeniul privat este de aproximativ 40 de lei fără TVA, iar pe domeniul public se intervine gratuit“, a precizat Corina Ion, director Coral Impex SRL, sucursala Brașov.

Asociaţia Crescătorilor de Albine trebuie contactată în cazul invaziei albinelor

În cazul în care este vorba despre un roi de albine, axestea sunt specie protejată. Astfel, situaţia lor este reglementată diferit, iar intervenţia va fi făcută de către Asociația Crescătorilor de Albine – Filiala Brașov, cu sediul Str. Mureşenilor nr. 26, tel 0268.471.841.

Potrivit vicepreședintelui asociației, Cornel Roca, în cazul acestor solicitări asociația contactează un crescător de albine disponibil, iar acesta colectează roiul, care reprezintă și plata pentru serviciul adus

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.