Alocațiile pentru copii vor fi majorate treptat, cu câte 20%, până în iulie 2022 / Prima creștere: 1 septembrie

Ministerul Muncii prezintă în ședința Guvernului de miercuri proiectul de OUG privind majorarea alocațiilor pentru copii, a anunțat ministrul muncii Violeta Alexandru. În condițiile în care nu sunt suficient de mulți bani la buget pentru dublarea loc, așa cum prevede legea, Ministerul Muncii propune majorarea lor treptată până în 2020. Prima creștere ar urma să aibă loc pe 1 septembrie, cu 20%, a spus Violeta Alexandru. 

Legea prevedea ca alocațiile să fie dublate de la 1 august 2020.

Următoarele majorări cu câte 20% vor mai avea loc pe 1 ianuarie 2021, 1 iulie 2021, 1 ianuarie 2022 și 1 iulie 2022, a precizat ministrul muncii.

“Suntem într-un context dificil, într-un context global economic îngrozitor. (…) Eu nu cred că mai găsiţi o ţară în lume care să facă ce facem noi astăzi, să venim şi să spunem că vom creşte alocaţiile. Dar, în acelaşi timp, facem acest lucru, creştem alocaţiile şi dorim să le dublăm. Dar vom avea o creştere acum, la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Ştiu că premierul a spus până în 20%, cred că în jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred că între 15% şi 20%, acolo suntem”, a declarat marți seară ministrul Finanațelor, Florin Cîțu, la B1TV, potrivit Agerpres.
Ministrul Finanţelor a subliniat că este un efort enorm pentru buget, deoarece banii puteau merge către investiţii, care să creeze valoare adăugată şi să garanteze creşteri şi plata alocaţiilor în viitor. 
“Oamenii trebuie să ştie că în acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor. Dar trebuie să înţeleagă că este un efort enorm pentru buget, pentru că aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi creat valoare adăugată şi ar fi putut garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor. Avem nevoie de creştere economică ca să putem să plătim în viitor alte alocaţii mai mari, pentru că, altfel, dacă stăm doar pe deficite, pe împrumuturi, nu vom ajunge nicăieri”, a precizat Florin Cîţu.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.