Anunţul Prefecturii Braşov: Masca devine obligatorie şi în aer liber de la 1 august

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a anunţat că de la 1 august devine obligatorie purtarea măşti şi în aer liber. Masca va fi obligatorie în pieţele agro-alimentare, târguri, bâlciuri sau evenimente unde este aglomeraţie, după cum a transmis Instituţia Prefectului. Totuşi, documentul nu defineşte exact termenul de „aglomeraţie”. 

Conform deciziei, sunt exceptaţi copiii cu vârste sub 5 ani. 

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, începând cu data de 01.08.2020, orele 06.00. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe toate arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate, începând cu data de 01.08.2020, orele 06.00”, de arată în hotărâre.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă urmează să stabilească pentru fiecare localitate în parte, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei unități administrativ teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

„Arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de către populație vor fi semnalizate corespunzător și aduse la cunoștința populației prin orice mijloace de informare, prin grija autorităților publice locale”, se mai arată în decizia CJSU.

Amenzile pentru nerespectarea măştii în locurile dispuse de CJSU este de până la 2.500 de lei conform legislaţiei în vigoare. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Obligativitatea măştii de protecţie. Dr. Rafila: Există o singura condiție pentru a nu purta mască în spații deschise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.