Premierul Cîţu a preluat Ministerul Sănătăţii

În contextul crizei de guvernare cauzate de demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan, premierul Florin Cîţu a preluat interimar portofoliul Sănătăţii. Cîţu va fi în fruntea ministerului până la numirea unui nou ministru, după ce liderul USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, a refuzat funcţia interimară. 

„Voi îndeplini această funcţie până când colegii noştri de coaliţie vor numi o persoană pentru ocuparea ei”, a spus premierul. 

Cîțu a precizat că a avut deja o întâlnire cu secretarii de stat de Sănătate, iar joi va avea o discuție cu șefii DSP și șefii de spitale.

Reamintim, criza din Coaliția de guvernare a fost provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și anunțului USR-PLUS că nu-l mai susține politic la șefia Guvernului. Cu o zi înainte, ministrul Voiculescu şi secretarul de stat Andreea Moldovan au emis un ordin cu noi criterii de carantinare a localităților.

Criză în coaliţia de guvernare: Cîţu l-a revocat pe Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. USR PLUS nu-l mai vrea pe Cîţu premier

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.