BAC 2020. De la 3, la 5 medii de „10 curat” după contestaţiile depuse de elevii din Braşov

Rezultatele finale după contestaţii au adus, la Braşov, încă doi absolvenţi de liceu de nota 10. Dacă după afişarea rezultatelor iniţiale, în judeţul Braşov existau trei elevi care au obţinut media 10, dintre care doi de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” şi unul de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, după contestaţii, alţi doi au reuşit să obţină media maximă. 

Este vorba despre un al doilea absolvent de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, care în urma contestaţiei depuse la Limba şi literatura Română a obţinut nota maximă, pornind de la 9,2, şi despre un absolvent de la Colegiul Naţional „Johannes Honterus”. Acesta a contestat nota de 9.05 obţinută iniţial la Istorie şi în urma reevaluării lucrării a fost notat cu 10. 

Astfel, judeţul Braşov are, în final 5 absolvenţi cu Bac de 10, la prima sesiune a „examenului maturităţii”: 2 de la Colegiul Naţional „dr. Ioan Meşoră”, doi de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” şi unul de la Colegiul Naţional „Johanner Honterus”. 

În urma afişării rezultatelor finale la examen, Braşovul are 23 de absolvenţi cu medii peste 9,9, dintre care 4 cu 9,90, 4 cu 9,91, 7 cu 9,93, 1 cu 9,95, 2 cu 9,96 şi cei 5 cu 10. 

Rezultatele compete, AICI.

La nivel național, după soluționarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 a crescut la 307. Înainte de soluționarea contestațiilor, au fost obținute 232 de medii maxime, ceea ce era deja un record al ultimilor 17 ani.

 

1 Trackback / Pingback

  1. BAC 2020. 57 de candidați din județul Brașov au obținut media de trecere după contestații. Topul liceelor din Brașov, la finalul primei sesiuni de bacalaureat, AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.