Două firme interesate de proiectul noii baze sportive ce se va construi în locul fostului Stadion Carpați din Brașov

Proiectul noii baze sportive ce se va construi în locul fostului stadion Carpați este „disputat” de doi constructori, care s-au înscris la licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Astfel, până în data de 9 iulie, când a fost termenul limită de depunere a ofertelor, au depus dosare de participare la licitație firmele SC ATLANT BUILDING SRL Brașov și SC Romconstruct Grup Ploiești, iar în cazul în care una dintre ele va obține contractul, aceasta va avea la dispoziție 18 luni pentru a finaliza construcția. 

Valoarea lucrărilor este de 30.860.713 lei, fără TVA, sumă căreia i se adaugă cei 100.000 de euro alocați de Federația Română de Fotbal realizarea unui gazon sintetic de fotbal. 

Stadion cu 500 de locuri și nocturnă, sală de sport cu o capacitate de 184 de locuri 

Baza sportivă va fi compusă dintr-un stadion cu o capacitate de 500 de locuri și dotat cu instalație de nocturnă (aceasta fiind o condiție impusă de UEFA), suprafața de joc urmând să fie una artificială. De asemenea, pe acest stadion se va amenaja o pistă de atletism cu o lungime de 800 m și opt culoare de alergare, acoperite cu tartan. Pistele pentru alergare de viteză vor avea 100 m lungime, iar pentru proba de garduri 110 m. Pista va fi omologată pentru organizarea unor competiții. 
Proiectul mai presupune și construirea unei săli de sport, care va putea fi omologată pentru competiții de handbal, volei, baschet la nivel de ligă națională.  Sala de Sport este prevăzută cu 184 de locuri, din care 138 de locuri pentru public, pe 3 gradene, 6 locuri pentru oficiali, 28 de locuri pentru jucători și 12 pentru rezerve și antrenori. La acestea se adaugă un vestiar pentru antrenori și un depozit de materiale sportive. Clădirea anexă este prevăzută la parter și are 4 vestiare pentru sportivi, 4 vestiare pentru antrenori, un vestiar pentru arbitri și un vestiar pentru personalul sălii, o sală de ședințe, un birou pentru oficiali, două grupuri sanitare, garaj, centrală termică. La etaj vor fi amenajate o sală de mese, două grupuri sanitare, 4 birouri și o magazie. În sala de sport va fi montată o instalaţie de detecţie şi alarmare la incendiu.

Toată această bază va face parte dintr-un complex mai mare, care include și Liceul cu Program Sportiv Brașov, care se află în apropiere.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.