FOTO. Turistă căzută într-o prăpastie în Bucegi. Salvamontiștii au muncit 10 ore pentru a o recupera și a o preda ambulanței

O turistă care se afla, duminică după-amiază, pe un traseu periculos din Masivul Bucegi a căzut într-o prăpastie, în condiţiile în care pe munte ploua şi era ceaţă, la faţa locului fiind solicitat elicopterul SMURD. Salvamontiștii au lucrat zece ore pentru recuperarea femeii.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii au fost solicitaţi să intervină pentru a recupera o turistă care a căzut într-o prăpastie în zona Brâna Mare a Coştilei.

Din primele date, femeia făcea parte dintr-un grup, cei care o însoţeau cerând ajutorul autorităţilor. Se pare că victima a fost rănită grav in cădere, astfel că la faţa locului a fost solicitat și elicopterul SMURD.

Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza zonei, dar şi a faptului că pe munte plouă şi era ceaţă densă, a mai precizat sursa citată.

Turista a fost scoasă într-un final din prapastie după 10 ore de eforturi ale salvamontiștilor. Ea a fost adusă până pe platoul Bucegilor de unde a fost preluată de ambulanță azi-noapte și transportată la Spitalul județean din Ploiești.

(Foto: SALVAMONT BUŞTENI)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.