FOTO. Casele colorate de la Viscri, „eclipsate” de mașinile țipătoare ale turiștilor

Inclus în patrimoniul mondial UNESCO, satul Viscri a devenit una dintre principalele atracții turistice ale județului Brașov. Acest lucru este benefic pentru economia locală dar are și părțile lui negative, pentru că mulți dintre vizitatorii care merg la Viscri sunt „turiști de mașină”, iar aceștia merg, dacă se poate, până sub obloanele casei Prințului Charles sau în poarta casei de oaspeți unde sunt cazați. 

Situația îi nemulțumește pe săteni, care au făcut un apel pe rețelele de socializare, amintind că există o parcare la intrarea în sat, unde turiștii pot lăsa mașinile fără să plătească vreo taxă. Este adevărat, parcarea este la 5 minute distanţa de sat…

„Dragi vizitatori ai satului Viscri, noi, locuitorii satului, suntem siguri că motivul pentru care ne vizitați nu este să vedeți mașinile altor turiști parcate pe toată strada, acoperind șirul pitoresc al caselor colorate.  Prin urmare, VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI SEMNELE DE CIRCULAȚIE LA INTRAREA ÎN SAT și să lăsați mașinile în PARCAREA GRATUITĂ. O potecă vă duce de la parcare în sat în 5 minute de mers pe jos”, ai scris sătenii pe pagina de Facebook Viscri. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.