În ziua cu cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19, 662 de pacienţi infectaţi au plecat din spitale, la cerere. Peste 30.000 de persoane au ieşit din izolare

Peste 622 de pacienți cu coronavirus s-au externat în ultimele 24 de ore, iar alte aproximativ 31.300 de persoane au ieșit din carantină și izolare, după decizia Curții Constituționale, a declarat miercuri seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Aceleaşi ultime 24 de ore reprezintă ziua cu cel mai mare numpr de cazuri noi confrmate – 555. Dintre acestea, 53 sunt la Braşov. Autorităţile locale din judeţ nu au fcut public însă numărul de pacienţi care au plecat şi din spitalele braşovene, la cerere. 
„S-au externat 622 de pacienți în ultimele 24 de ore. După decizia CCR, deci miercuri a fost motivarea, peste 30.000 de persoane au ieșit din izolare și peste 1.300 nu mai sunt în carantină. Sunt pacienți pozitivi la COVID plecați din spitale în ultimele 4-5 zile”, a afirmat ministrul Sănătății, la Digi 24.
 

El a spus, din nou, că izolarea, carantina și internarea pacienților asimptomatici – măsuri devenite neconstituționale prin decizia CCR – erau pârghiile prin care autoritățile puteau opri răspândirea comunitară.

Tătaru a vorbit și despre județele în care s-au înergistrat peste 1.000 de cazuri de COVID, precum Argeș, Botoșani, Brașov, Neamț sau Iași, spunând că sunt anumite zone cu transmitere comunitară mai mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.