Maternitatea Braşov, în topul celor mai curate spitale din România. Pacientele au apreciat şi calitatea serviciilor medicale

Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „A.I Sbârcea” Braşov se află în Top 3 al celor mai curate spitale publice din România, întocmit pe baza chestionarelor de satisfacţiei completate de pacienţi.  Analiza a fost realizată de   Observatorul Român de Sănătate care a în baza aceloraşi informaţii a prezentat şi care sunt unităţile medicale din România cele mai transparente şi unităţile cu cele mai bune servicii medicale. 

Maternitatea din Braşov a ieşit în evidenţă din punct de vedere al curăţeniei, fiind unul dintre cele trei spitale remarcate, pe lângă Spitalul General CF Ploiești și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.  

 

Maternitatea din Braşov este pe locul 2 şi din punct de vedere al calităţii serviciilor, aproape 88% dintre paciente fiind mulţumite de modul cum au fost tratate. 

 

 
 

Analiza Observatorului Român de Sănătate a inclus 338 se spitale publice pentru care erau disponibile date privind satisfacția pacientului.

Observatorul Român de Sănătate atrage însă atenția asupra faptului că mecanismul de feedback nu este în acest moment, suficient promovat în spitale și la nivel național. ONG-ul propune o serie de modificări legislative pentru creșterea aderenței spitalelor la acest mecanism și obținerea unei relevanțe statistice semnificative pentru fiecare spital.

Observatorul Român de Sănătate subliniază că a înaintat recomandări în acest sens încă din anul 2018, dar autoritățile nu au luat nicio măsură.

 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.