Municipiul Brașov achiziționează încă 8 autobuze electrice. Obiectiv pentru 2021: 75% din mijloacele de transport în comun vor fi electrice, nivelul de noxe se reduce cu 90%

Primăria municipiului Brașov a semnat azi un nou contract de achiziție pentru autobuze electrice. Autotobuzele sunt achiziționate printr-un proiect desfășurat în parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării și vor costa aproximativ 22 de milioane de lei. 

Potrivit primarului George Scripcaru, cele opt autobuze electrice vor fi livrate tot de SOR Libchavy, din Cehia, prin intermediul importatorului Anadolu Automobile Rom SRL. 

„La finele lui 2021 – 75% din transportul public de persoane din municipiul Braşov va fi electric astfel încât se va reduce 90% din nivelul de noxe care exista în Brașov în 2018 (pentru transportul în comun). Vorbim despre un contract de 22 de milioane de lei pentru opt autobuze electrice, care se adaugă la celelalte 52 pe care le avem deja contractate şi în diferite faze de furnizare, tot cu furnizorul din Republica Cehă”, a declarat primarul George Scripcaru. 

Maria-Magdalena Peşu, Directorului general al SC ANADOLU AUTOMOBILE ROM SRL, importator al autobuzelor electrice contractate de primăria Braşov, a precizat că cele 8 vehicule sunt model SOR ND12, cu autonomie a bateriei de 200 de km. Acestea vor fi livrate cu opt staţii de încărcare lentă şi trei de încărcare rapidă. 

Caracteristici tehnice autobuze electrice:

  • marcă, tip: SOR ENS 12 (solo) electric;
  • lungime: 12 metri;
  • masa proprie: 12.500 kg;
  • Capacitate totală: 102 pasageri;
  • nr. scaune: 35 + 1 (șofer);
  • podea joasă intergal, rampă pentru accesul cărucioarelor cu rotile;
  • 3 uși de acces duble;
  • tracțiune electrică, motor de tracțiune asincron trifazat, putere motor: 160 kW;
  • baterii de tracțiune Lithium, capacitate 242 kWh;
  • pantograf pentru încărcare rapidă la capăt de linie;
  • Viteza maximă: 70 km/h.

Acest mode este de deja în circulaţie în Braşov, până acum fiind livrate, în alte contracte de achiziţie, 11 autobuze electrice. 

Directorul general al RATBV SA, George Cornea, a precizat că în acest moment, în municipiul Braşov circulă deja 11 autobuze electrice, pentru care au fost amenajate şi două stații rapide și 18 de încărcare lentă. „Urmează că punem în funcţiune, în perioada următoare, încă 9 stații de încărcare rapidă, care acum sunt în diverse stadii amenajare, pentru putere”, a declarat George Cornea.

Celor 11 autobuze electrice deja funcţionale şi se adaugă încă 29 de troleibuze nou achiziţionate, din Polonia. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.