Parlamentul a aprobat: Nicolae Bădălău, baronul de Giurgiu și Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, noii șefi la Curtea de Conturi

Parlamentul a numit marți cei doi noi vicepreședinți ai Curții de Conturi, pe locurile vacante existente, respectiv baronul PSD de Giurgiu, Nicolae Bădălău și Ilie Sărbu, socrul lui Victor Ponta.

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Victor Ponta a negociat cu PSD pentru susținerea socrului său oferind la schimb sprijin în Parlament, mai exact voturi pentru trecerea proiectelor de lege ale social democraților și la viitoarea moțiune de cenzură, susține HotNews.ro.

De partea cealaltă, Niculae Bădălău și-a negociat dur poziția obținută. Baronul de Giurgiu și-a pregătit din timp candidatura la Curtea de Conturi, acesta modificând în urmă cu trei ani legea de organizare și funcționare a instituției.

Mai exact, în calitate de senator Bădălău a introdus un amendament la articolul 47 din legea de funcţionare a Curţii de Conturi (94/1992) care prevedea criteriile pentru ocuparea posturilor de preşedinte sau vicepreşedinte: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.

Bădălău a propus în amendamentul său o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”. Modificarea legii a fost adoptată de Parlament, iar el a reușit să candideze și să fie validat marți de către Legislativ pentru postul de vicepreședinte la Curtea de Conturi.

Au mai primit avizul parlamentarilor pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lazăr – 329 de voturi „pentru”, 20 „împotrivă”: Ion Călin – 326 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă”, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020) – 326 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” ; Dezso Csongor – Attila – 328 de voturi „pentru”, 21 „împotrivă”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.