Primăria Brașov se războiește în instanță cu „visul american”. Pe rol sunt 53 de procese cu dezvoltatorii proiectului imobiliar/ George Scripcaru: „Suntem hărțuiți”

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat ieri că Municipalitatea are 53 de procese inițiate de dezvoltatorii proiectul imobiliar American Dream. Aceste procese se află în diferite faze procedurale, în care Municipalitatea și primarul sunt de, în majoritate, în calitate de pârâți.  

„În continuare, suntem hărțuiți. Toate procesele au pornit de la momentul în care am intervenit și am făcut demersurile pentru stoparea acestui proiect. De la început ne-am constituit ca parte civilă în ancheta penală, dar, în continuare suntem hărțuiți. Practic, astăzi s-a înregistrat cel de-al 53-lea proces împotriva Primăriei Brașov. Practic, pentru orice demers pe care îl facem în ceea ce privește acest proiect, noi suntem chemați în judecată. Un jurist din cadrul Primăriei se ocupă numai de litigiile cu acest dezvoltator”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.  

În ceea ce privește proiectul „American Dream” din Șchei, George Scripcaru a declarat că a solicitat readucerea terenului la starea inițială. „Din cauza lucrărilor din zonă, în timpul ploilor abundente apar probleme în zona veche a orașului”, a argumentat edilul.

Totodată, edilul a declarat că reprezentanții Primăriei Brașov au fost amenințați și agresați.
Cu același dezvoltator imobiliar, primarul Brașovului a declarat că sunt probleme și în cartierul Tractorul, unde acesta a dezvoltat o zonă rezidențială: „Noi vrem să amenajăm acolo un drum, dar nu putem, din cauza unor construcții provizorii ilegale”, a explicat Scripcaru.

De asemenea, primarul a amintit faptul că în Tractorul există o zonă rezidențială „American Dream”. Mai exact, edilul a spus că oamenii care au cumpărat locuințe în zona „American Dream” din Tractorul au fost vândute locuințe în blocuri care nu au fost racordate nici acum la rețeaua de gaze naturale și nici la cea de canalizare. De asemenea, alimentarea cu apă se face din niște puțuri. 

Reamintim că proiectul American Dream a ajuns ieri pe masa instanțelor de judecată, după patru ani de anchete. 

Dosarul „American Dream” a ajuns în instanță, după aproape 4 ani de la decopertarea Coastei Vacii din Șchei

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.