Promsiuni de sprijin social de la Guvern: Vouchere pentru seniori și pentru elevii din familiile defavorizate

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş anunţă măsuri noi de sprijinire a persoanelor defavorizate. Pe lângă pachetele cu alimente, achiziţionate din fonduri europene, care deja încep să ajungă şi la Braşov, Boloş spune că seniorii cu vârste de peste 75 de ani vor primi vouchere pentru achiziţionarea de alimente, iar elevii, de asemenea, vouchere pentru a se pregăti de şcoală.

Ministrul Fondurilor Europene pune că există deja o propunere pentru programul de sprijinire a seniorilor cu vârste peste 75 de ani, care, în acelaşi timp, ar sprijini şi relansarea economiei României. Această propunere vizează acordarea unor vouchere de 180 de lei.

in fonduri europene și cu cofinanțare de la bugetul de stat, persoanele vârstince, care au peste 75 de ani, vor primi vouchere de 180 de lei pe lună, iar eu sper ca în următoarea ședință de Guvern să aprogram aprobat acest program, ca parte din programul de relansare a economiei României. Prin acest program este sprijinit în mod direct sistemul HORECA”, a declarat ministrul Marcel Bolos.

Programul ar urma să fie testat însă abia în unile octombrie, noiembrie şi decembrie, după ce se va obţine şi acordul Comisiei Europene, în calitate de finanţator.

„Sper ca după negocierile cu Comisia Europeană, în cadrul Programului Operațional de Demnitate Socială și cu aprobarea Guvernului României să putem continua programul timp de șapte ani”, a mai spus Boloș.

Vouchere pentru elevii din familiile defavorizate

Tot cu bani europeni, Marcel Bolos spune că va fi pusă în aplicare o măsură socială de sprijinire a copiilor din familiile sărace. Ministru Fondurilor Europene vorbeşte despre un „voucher al elevului” , ca măsură menită să îi susţină pe copiii din familiile defavorizate să îşi procure ceea ce au nevoie pentru şcoală.

„La nivel național sunt 400.000 de copiii care provin din astfel de familii. Aceștia ar urma să primescă acest voucher pentru a cumpăra rechizite și alte lucruri necesare la școală”, a declarat ministrul Marcel Bolos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.