Braşovul va avea o hartă digitală a tuturor spaţiilor verzi şi a arborilor din oraş. „Recensământul” spaţiilor verzi este estimat la peste 1,5 milioane lei

Toate spaţiile verzi din interiorul oraşului vor fi cartgrafiate şi puse într-o hartă digitală (GIS) ce va fi şi la dispoziţia publicului.  Primăria Braşov vrea să elaboreze Registrul public la zi al spaţiilor verzi din interiorul municipiului, evidenţiind în această hartă cu bază de date, distribuţia spaţiilor verzi compacte, distribuţia arborilor şi distribuţia terenurilor degradate care ar putea fi transformate în spaţii verzi.

Harta digitală va cuprinde inclusiv date şi informaţii privind speciile de arbori, arbuşti, garduri vii, cu determinarea indicilor calitativi şi cantitativi, la nivelul întrebului intravilan, se arată în documentaţia de licitaţie lansată în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP).

Contractul pentru realizarea acestei hărţi, împreună cu o bază de date care să permită gestionarea şi urmărirea tuturor documentelor emise de către autorităţile locale şi de mediu în acest domeniu, este estimat la la  1,512.605 lei fără TVA. Ofertele din partea firmelor de specialitate pot fi depuse până la data de 31 august.  

Contractul va fi atribuit pentru cel mai bun raport calitate preţ, într-o evaluare în care va conta:

  • Experienţa similară privind elaborarea registrului local al spaţiilor verzi – 20%
  • Experienţa profesională a persoanei nominalizate ca manager de proiect – 20%
  • Numărul zilelor de training/ instruire a personalului beneficiarului – 10%
  • Numărul de luni suport după perioada de garanţie minimă de 6 luni, pentru geoportalul GIS – 10%
  • Preţul ofertei – 40%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.