CNI semnează joi, la Brașov, contractul pentru preluarea drumului de pe Valea Doftanei. Artera va fi o alternativă a DN1 de pe valea Prahovei

Compania Națională de Investiții își trimite joi la Brașov un reprezentant pentru a semna contractul care vizează reabilitarea drumului de pe valea Doftanei, a anunțat ieri președintele Consiliului Județean Brașov. Acest contract este semnat după ce plenul Cj a aprobat, încă din aprilie, o hotărâre prin care predă către CNI partea de drum aflată pe teritoriul Brașovului.

Este vorba despre amplasamentul drumului judeţean DJ102I Săcele – Brădet – Câmpina, pe care se va amenaja viitorul drum de legătură cu judeţul Prahova. Acest drum este menit să devină o alternativă pentru drumul naţional DN1 de pe Valea Prahovei şi pentru DN1A (Cheia), care se transformă în fiecare weekend în artere aglomerate.

Drumul va fi modernizat cu bani de la bugetul de stat, printr-un proiect despre care preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, spune că ar putea fi gata în doi ani. Pe teritoriul judeţului Braşov, DJ102I are 13,6 kilometri şi în prezent se prezintă sub forma unui drum pietruit.

Expertizele realizate arată că pe un sector de aproape trei kilometri, drumul nu are deloc suprastructură, ci doar un pietriş sau bolovăniş de maxim 30 de centrimetri. Drumul nu are nici sistem de captare a apelor şi, în plus, este traversat de mai multe izvoare şi pâraie de versant. Restul de 11 kilometri are o suprastructură rudimentară şi foarte degradată.

Decizia de a transmite drumul către CN vine ca o concretizare a demersurilor administraţiei braşovene pentru realizarea unei căi rutiere alternative la Drumul Naţional 1 prin modernizarea drumului Câmpina – Valea Doftanei – Săcele. Amintim că la începutul lunii februarie preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a purtat discuţii în acest sens atât cu conducerea Ministerul Dezvoltării, cât şi cu reprezentanţii autorităţilor locale din Prahova. El le-a prezentat oficialilor guvernamentali documentaţia tehnică pentru modernizarea drumului judeţean.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.