Concurență mare pentru modernizarea a două drumuri administrate de Consiliul Județean Brașov

Consiliul Județean Brașov pare a fi scăpat de problema licitațiilor anulate din cauza lipsei ofertelor. Ba mai mult, în cazul licitațiilor pentru modernizarea a două drumuri, concurența este destul de mare, având în vedere că, în total, s-au depus 12 oferte, astfel că administrația județeană are de unde să aleagă. Singura problemă va fi că, fiind mulți ofertanți, crește și riscul depunerii unor contestații. 

Astfel, în 17 august a fost termenul de depunere a ofertelor pentru reabilitare a drumului judeţean DJ 132 Rupea – Homorod – Mercheasa – Jimbor – limită judeţ Harghita, proiect derulat de CJ Braşov cu finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de 65.848.504,52 lei (TVA inclus). La data amintită, au fost înregistrate cinci oferte, care au intrat în analiza comisiei de evaluare din cadrul CJ Braşov. 

Proiectul cuprinde refacerea suprafeţei carosabile în lungime de peste 18 km, a acostamentelor, drumurilor laterale şi trotuarelor, amenajarea de alveole pentru staţii destinate transportului public de călători, realizarea scurgerii apelor prin şanţuri şi rigole, realizarea de podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, reabilitarea sau construcţia unor poduri noi, lucrări pentru siguranţa circulaţiei (montarea de parapete de protecţie, realizarea marcajelor longitudinale şi transversale, amplasarea de indicatoare, stâlpi rutieri şi benzi rezonatoare). Contractul include proiectarea şi execuţia lucrărilor de relocare sau protejare a reţelor de utilităţi, acolo unde acest lucru se impune.

Interesul a fost mult mai mare la licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a drumului judeţean DJ 113 Sânpetru (DJ 103) Preventoriu TBC – Sânpetru. La această licitație, ce a avut ca termen de depunere data de 18 august, s-au înscris șapte constructori. Valoarea totală estimată a acestei investiţii este de 5.150.314,05 lei (cu TVA), fondurile fiind alocate din bugetul propriu al Judeţului Braşov. Lucrarea cuprinde proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică a proiectantului pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 113, în lungime de 2 km, care leagă DJ 103 și Unitatea de Asistentă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. Contractul include proiectarea şi execuţia lucrărilor de deviere sau de protejare a reţelelor de utilităţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.