Dr. Andrea Neculau, director DSP Braşov: „Trendul în scădere al cazurilor noi este unul la care ne aşteptam. Vreau să le transmit braşovenilor că sunt mulţumită de cum au respectat regulile”

42 de cazuri noi de infecţii cu COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în judeţul Braşov, numărul cazurilor pozitive ajungând astfel la 3752. 

Deşi la nivel naţional s-a atins un nou record de cazuri pozitive, în 24 de ore, respectiv 1.415, în judeţul Braşov se observă în ultimele zile un trend descrescător, după cum a precizat şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau. 

„Raportat la ultima decadă a lunii iulie, când au fost peste 800 de cazuri, la începutul acestei luni observăm că acestea sunt undeva la jumătate. Trendul în scădere al cazurilor noi este unul la care ne aşteptam. Recunosc, eu mă aşteptam ca acest lucru să se întâmple mai repede. Măsurile aplicate până acum au funcţionat. Am observat şi o atitudine pozitivă, mai cooperantă din partea comunităţii braşovene în a respecta măsurile de protecție. Vreau să le transmit braşovenilor că sunt mulţumită de ei, de modul în care au respectat regulile, în ultima perioadă”, a declarat dr. Andrea Neculau.

Directorul DSP Braşov a atras atenţia că această atitudine responsabilă a cetăţenilor trebuie să continuie, întrucât în toamnă este posibil ca situaţia să se înrăutăţească, mai ales că atunci vor apărea şi alte viroze. 

„Trebuie să continuăm cu atitudinea responsabilă. Sper ca în toamnă să nu ajungem să împărţim paturile în COVID-gripă şi COVID fără gripă. Am avut cazuri de coinfecţii la începutul perioadei pandemice”, a spus directorul DSP Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.