Făgăraşul închide groapa de gunoi din Dealul Galațiului şi o transformă în spaţiu verde

Încep lucrările pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galațiului, unde au fost depozitate deșeuri până în anul 2016.  Primarul Gheorghe Sucaciu a semnat ordinul și l-a transmis firmei Europan Prod, desemnată prin licitație publică. Aceasta va mobiliza utilajele pe teren, de luni, 24 august. Terenul va fi decontaminat și transformat în spațiu verde.

Lucrările de închidere a rampei constau în mișcarea deșeurilor existente, astfel că există posibilitatea ca cetățenii să simtă un disconfort olfactiv până la finalizarea acestei proceduri, în noiembrie 2020. Autoritățile locale spun însă că vor încerca „să mențină un climat favorabil în oraș, prin toate mijloacele posibile”.

Întreaga zonă va fi transformată prin însămânțare de gazon pe o suprafață de 23.000 mp, plantarea a 295 de puieți de salcâm și 284 de puieți de arbori foioși.

Toate procedurile pentru închiderea depozitului de deșeuri urmează să fie finalizate cel târziu în toamna anului 2021. Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani pentru a se putea reface și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu.

Contractul are o valoare de 6.864.813,49 lei și este finanțat în proporție de 93,15 % de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar 6,85 % din bugetul local al Municipiului Făgăraș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.