FOTO. Demolare prin explozie controlată pe platforma Combinatului Chimic Făgăraş. Clădirile au fost construite la începutul secolului XX

Două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraș vor fi demolate prin explozie controlată, astăzi. Acțiunea va avea loc între orele 17.00-19.00, iar zona va fi izolată pe o rază de 300 m, anunţă Primăria municipiului Făgăraş. 

O cantitate de 196 kg de explozibil va fi folosită pentru demolarea celor două construcții cu regim de înălțime P+3E. Acestea au avut destinația inițială de producție/fabricație, potrivit reprezentanților firmei contractate de proprietarul terenului. Alte 10 clădiri urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții, spun reprezentanţii municipalităţii. 

 

[ngg src=”galleries” ids=”251″ display=”basic_imagebrowser”] 

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX și au fost utilizate inițial pentru activități specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale.

Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și descompletate (structural și finisaje) și vandalizate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.