FOTO. Tinerii din Vulcan, decişi să se implice direct în dezvoltarea comunităţii. Primul pas: susținere în administrația locală

Comuna Vulcan este o localitate care are multe de oferit, atât locuitorilor, cât şi celor care ar vrea să vină în vizită. Cu condiţia însă, ca ea să fie adusă la nivelul anului 2020, din punct de vedere al infrastructurii, al mobilităţii şi al culturii. Aceasta este opinia lui Suciu George Horaţiu, preşedintele Clubului Sportiv Vulcan, care împreună cu o echipă de tineri din localitate a decis să intre în politică şi să se implice direct în dezvoltarea comunei, după ce în ultimii ani a susţinut mai multe activităţi de promovare a localităţii prin competiţii sportive şi culturale. 

Horaţiu îşi doreşte pentru Vulcan o dezvoltare cât mai rapidă a infrastructurii, care în localitate „a cam rămas în urmă”, după cum spune el.

„Avem nevoie urgent de finalizarea proiectului de extindere a reţelelor de apă şi canalizare şi de extinderea reţelelor de curent în cartierul nou, pentru că în Vulcan sunt multe familii nu beneficiază de aceste utilităţi esenţiale. La Colonia 1 Mai, care e tot satul nostru, nu ajunge reţeaua de gaz”, explică Horaţiu Suciu.

Unul dintre proiectele la care Horaţiu ţine foarte mult este cel al dezvoltării educaţiei timpurii. Pentru asta, Vulcanul are nevoie, în primul râmd de o creşă care să fie completată şi de un afterschool.

„Avem multe familii tinere în Vulcan, cu copii, iar pentru ei, administraţia locală ar trebui să facă mai mult, oferindu-le un loc unde să îi lase pe cei mici câteva ore. În plus, pentru copii, creşa trebuie să fie şi primul pas spre educaţie, un pas care va fi continuat apoi cu grădiniţa şi şcoala. Asta le asigură, în primul rând, o dezvoltare sănătoasă”, a explicat Horaţiu Suciu.

Horaţiu vrea pentru Vulcan şi un transport de calitate, care să facă legătura cu Braşvoul. Deocamdată pe această rută circulă un operator privat, de care mulţi cetăţeni de plâng când vine vorba despe calitatea serviciilor. Transportul metropolitan între Vulcan şi Braşov este un proiect pe care tânărul de la Clubul Sportiv Vulcan spune că localitatea îl poate pune în aplicare de anul viitor.

Un alt proiect de pe lista lui Horaţiu este deschiderea comunei Vulcan spre turism şi agroturism prin punerea în valoarea a obiectivelor pe care localitatea le are. 

„Avem Biserica Săsească, ce poate fi inclusă într-un circuit naţional, lacurile şi bălţile piscicole care au un potenţial real pentru organizarea de competiţii de pescuit sportiv sau amator”, a expemplificat Horaţiu Suciu.

Şi pentru că este coordonatorul clubului sportiv din localitate şi sportiv de perfrmanţă, dezvoltarea infrastructurii sportive este, de asemenea, printre proiectele sale. Special pentru copiii de la Colonia 1 Mai, el propune reabilitarea terenului de sport din sat şi realizarea unui balon de fotbal, iar pentru toţi copiii şi tinerii din comună, crearea unor terenuri de tenis. „Există terenuri care s-ar preta la astfel de amenajări şi chiar le-am identificat. Mai este nevoie doar de voinţă, de finanţare şi de susţinere în Consiliul Local”, a spus Horaţiu Suciu.

Cu aceste proiecte pe listă şi cu o echipă tânără alături de el, Horaţiu s-a decis să candideze pentru Consiliul Local Vulcan, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP), având susţinerea preşedintelui acestei formaţiuni, Costel Mihai. 

El  vine cu o listă completă de propuneri pentru Consiliul Local, primele trei poziţii fiind completate de Muntean Rareş şi Maşut Matei.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.